"Education aims at independence of judgement. Propaganda offers ready-made opinion for the unthinking herd."
THEMALAYPRESS - FIKIR DENGAN KRITIS | TERUS MELANGKAH LEBIH JAUH.

Assalamu'alaikum wbt dan salam sejahtera. Terima kasih kepada para pembaca yang masih setia mengikuti blog ini!
~ MOHAB (Blog layout versi 1 September 2014 - 17.07.2014 - 19 Ramadhan 1435)

Khamis, Jun 09, 2022

Logo baru THEMALAYPRESS - Ada Dahulu, Ada Sekarang.

Assalamualaikum wbt.
Para pembaca budiman sekalian.  Maaf kerana lama tidak mengemaskini blog, al maklumlah zaman blog telah digantikan dengan FB, IG, tweeter, tok tok dan pelbagai medium medsos yang baru. Namun begitu TMP masih beroperasi, masih menjalankan kerja-kerja penyelidikan dan sekarang lebih fokus menjalankan kajian ilmiah diperingkat universiti agar maklumat yang disampaikan dan yang dikongsikan itu diselia oleh pakar-pakar dari pelbagai bidang dan keilmuan dan diakui keabsahannya. Ada kalanya cara lama dilihat lambat, tapi disebalik lambat ada manfaatnya. Biar lambat asal tepat!

Sejarah realiti tetap akan dikisahkan, dan sejarah fantasi tetap akan diperbetulkan agar tiada lagi sejarah “menegak benang basah” menjadi pegangan generasi baru umat Melayu dan Islam di masa hadapan, insyaAllah.

Biarlah dunia baru di reset, itu kerja mereka, kita buatlah kerja kita, dan kita seharusnya tidak boleh duduk diam sahaja dan berputus asa.

Kepada para pembaca sekalian TMP doakan agar terus maju, sabar dan istiqamah dalam perjuangan! InsyaAllah beroleh kejayaan. 

Sekian, wassalam.
TMP . FIKIR KRITIS . 2008

0 comments:

Catat Ulasan

Assalamu'alaikum wbt dan salam sejahtera. Selamat membaca.

 

Copyright © T H E . M A L A Y . P R E S S Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger