"Education aims at independence of judgement. Propaganda offers ready-made opinion for the unthinking herd."
Assalamu'alaikum wbt dan salam sejahtera. Selamat membaca.
~ MOHAB (1 September 2014 - 17.07.2014 - 19 Ramadhan 1435)

Selasa, Januari 13, 2009

Siapa Uncle Sam?

Siapa sebenarnya Uncle Sam dan apa itu Hollywood?


------------------------------------------------------------------------------------------
"Tidak akan kiamat dunia ini selagi Yahudi tak kalah perang".
(Kalau ikut pada perkembangan terkini di Palestin, nampak gayanya lambat lagi nak kiamat, boleh lepak boleh releksla lagi...legaaa)
Sila refer kisah: Perang Enam Hari 1967 - Fasa Kejatuhan Tentera Bangsa Arab. Antara sebab kenapa Arab Mesir menjadi bodoh seperti yang kita lihat hari ini! 
Siapakah pengkhianat yang perlu bertanggungjawab dalam memporak-perandakan segala hal berkaitan penyatuan umat Islam yang telah terjalin sekian lama? Mana punca dan silapnya? Sila refer: WW1 Penutup Perang Sabil? 
Mereka mengkaji dan telah berjaya dalam perlaksanaan agenda mereka. fikirkan...baru je 200 tahun.

14 comments:

  1. Tengok kat muka especially hidung dan mulut tu sapa lagi macam Yahudi la. Karektor dia seorang yang garang, rakus dan suka memerintah orang mengikut kehendaknya.

    BalasPadam
  2. Salmi, hang cekap! Tapi ada lagi, kalau hang tahu sejarah dia, lagi la terang dunia sejarah realiti ni....

    BalasPadam
  3. Samuel tu Jews rajin pakai first name tu, tapi Wilson macam European surname. Definition: Son of Will, a nickname for William.

    Surname Origin: English, Scottish . In fact ikut pengetahuan aku memang English surname. Scottish guna Mc macam McDonald bagi equivalent Donaldson.

    Apapun US tanpa Zionism macam irama tanpa lagu.

    karl el-Jitry

    BalasPadam
  4. As-Samiri

    Sam - merica

    BalasPadam
  5. ada satu jawapan tepat!
    tapi x leh nak release sebab 'mahal'. Kalau 'Tanpa Nama' tu dapat bagi penerangan dan interconnection dengan sejarah realiti pun bagus jugak tu...

    BalasPadam
  6. tambahan kepada As-Samiri tu.

    ada satu yg mengatakan bila Dajjal keluar nanti, beliau berada di bumi selama 40 hari. Hari pertama umpama setahun, hari kedua umpama sebulan, hari ketiga umpama seminggu, dan hari-hari berikutnya ialah seperti hari-hari kamu.

    Hari pertama umpama setahun: ialah sewaktu British menguasai dunia.
    Hari kedua umpama sebulan: ialah sewaktu America menguasai dunia.
    Hari ketiga umpama seminggu: ialah sewaktu Israel menguasai dunia.
    Hari yg seterusnya umpama hari-hari kamu: bila dajjal boleh dilihat memerintah dunia dari baitulmaqdis.

    tak hairan kenapa sejarah kita sengaja dibelitkan sewaktu british dtg.

    BalasPadam
  7. Berikut adalah penjelasan dari 'Tanpa Nama' (edited by TMP)

    ada satu yg mengatakan bila Dajjal keluar nanti, beliau berada di bumi selama 40 hari. Hari pertama umpama setahun, hari kedua umpama sebulan, hari ketiga umpama seminggu, dan hari-hari berikutnya ialah seperti hari-hari kamu.

    Hari pertama umpama setahun: ialah sewaktu British menguasai dunia.
    Hari kedua umpama sebulan: ialah sewaktu America menguasai dunia.
    Hari ketiga umpama seminggu: ialah sewaktu Israel menguasai dunia.
    Hari yg seterusnya umpama hari-hari kamu: bila dajjal boleh dilihat memerintah dunia dari baitulmaqdis.

    tak hairan kenapa sejarah kita sengaja dibelitkan sewaktu british dtg.

    BalasPadam
  8. Fikirkan: Salah satu dari agenda 50 tahun mereka?

    Penyakit yang ditanam oleh juak-juak uncle Sam ini ialah tidak mahu beriman kepada perkara ghaib contohnya : seksa kubur.

    Nilai2 baik yang cuba ditanam dan dididik oleh guru-guru sekolah dikatakan mengandungi elemen yang menakutkan dan menyebabkan kemurungan. (Mungkin budak-budak itu murung kerana mengenangkan kelakuan 'parents' mereka yang tidak mahu mendalami ilmu agama)

    Persoalannya, adakah ini menunjukkan bahawa tanda-tanda pengaruh atheis @ freethinker sudah meluas dikalangan golkar Malaya yang mempunyai wang ringgit untuk menyaman guru2 sekolah?

    Penulis yakin perkara azab kubur ini tidak menjadikan masalah kepada ibu-bapa yang teguh pegangan agama Islamnya. Terkadang mereka sendiri yang menceritakan perkara itu kepada anak2 mereka sebagai satu cara didikan dan peringatan. Mereka ini patut bersuara...

    *kepada puak2 (macam bagus) penentang filem azab kubur, jika ia pun filem itu keterlaluan, kenapa kamu tidak membantah penayangan filem Amirika seperti Hell Raiser dan sebagainya di media massa yang lagi luas pengaruhnya? Ia juga membawa elemen azan kubur dan alam neraka.

    Mungkin kamu setuju dengan Si Amirika hollywood (pohon Gharqad) yang membikin filem kerana sealiran dengan jiwa kamu...maka mati besok tak perlulah dimandi di kapan atau sembahyangkan. Campak sahaja dalam lobang dan kambus.

    >>Kepada Bade Hj Azmi: Tahniah dan syabas kepada keberanian anda membikin filem Maut (walaupun saya belum p tengok lagi) semoga ia memberi keinsafan kepada banyak pihak.

    BalasPadam
  9. Melainkan sekali pakcik aku ajak aku pi tengok felem Melayu yang takdak banyak unsur baik, ini kali aku nak pi tengok, sokong Bade supaya felem yang ada maruah, mesej dan citra ke arah Islami perlu disokong. Aku nak sponsor sedara mara aku pi tengok.

    karl el-Jitry

    BalasPadam
  10. Salam Ziarah wahai sahabat..

    Baru2 ini saya berkesempatan membeli sekeping DVD cerita aksi muay thai yang bertajuk "TOM YOM GOONG" Ataupun bila di sebut dalam lidah tukang masak pattani berbunyi tom yam kung.

    Pada permulaan cerita tersebut,ada di tunjukkan di samping penceritaan dalam bahasa thai sebuah kitab pertahanan muay thai dan di tunjukkan karikatur lukisan tentera yang bercawat kain merah melawan tentera yang berkain sarung berpetak hijau hitam dan berserban. Harap kalau tuan TMp dan rakan rakan yang lain berkesempatan dan memiliki filem tersebut,sila pause dan zoomkan pada scene karikatur itu ditanyangkan...Harap Maklum..

    BalasPadam
  11. Buat peminat2 dan pengkaji seni beladiri yang berkunjung ke blog ini, adalah molek jika di ambil perhatian terhadap saranan dari sahabat kita ini.

    Satu input yang menarik, terima kasih Ihya.

    BalasPadam
  12. blog menarik dgn fakta2 kritikal yg berani. teruskan, buktikan dan wartakan.

    pemerhati.

    BalasPadam
  13. Salam.

    Adakah Uncle Sam tu merujuk kpd Uncle SAMiri?

    Wassalam.

    BalasPadam
  14. Uncle Sam = samiri = Dajal. TQ

    BalasPadam

Assalamu'alaikum wbt dan salam sejahtera. Selamat membaca.

 

Copyright © T H E . M A L A Y . P R E S S Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger