"Education aims at independence of judgement. Propaganda offers ready-made opinion for the unthinking herd."
Assalamu'alaikum wbt dan salam sejahtera. Selamat membaca.
~ MOHAB (1 September 2014 - 17.07.2014 - 19 Ramadhan 1435)

Jumaat, Mei 08, 2009

Sebastian Love & the Prime Minister



Voice of the silence.

Mines Wonderlanders, what can I say...? The Greatest of Two Evils.

* a scene from BBC's Little Britain.

8 comments:

  1. ha ha ha i see no different in them all the same.

    BalasPadam
  2. Britain mula membuat serangan terhadap produk yang ada minyak sawit..

    Lihat : http://oilpalminfo.blogspot.com/

    BalasPadam
  3. Abang Herman

    KRU Production bakal memulakan penggambaran filem mengenai Langkasuka..dorang ada kata nak cari info pasal Merong Mahawangsa agak susah..

    Mintak abang herman dan team - team SNK hubungi mereka..

    Sumber : Sinar Harian

    BalasPadam
  4. TERIMA KASIH!

    Thanks Drag. insyaAllah bakal dihubungi..kalau ada sesiapa yang terbaca kisah berita ini boleh lah terus menghubungi mereka dahulu.

    Kalau ramai yang telefon mungkin cepatla mereka jumpa TNKL and Anai2.

    thanks again!

    BalasPadam
  5. Sama - sama abang herman,

    bukan saya tak leh call, tapi seeloknya biar lah TNLK dan anai² yang hubungi mereka sebagai WARIS WARIS MERONG MAHAWANGSA...

    takkan la si Yusry tu nak dengar cakap saya (dalam sinar harian yusry yang cakap pasal info Merong ni susah nak cari dan mungkin dah jumpa dalam SNK)..

    tapi terima kasih abang herman kerana respon yang ckp pantas..

    Moga moga sejarah Islam di Malaysia dapat dimartabatkan kembali..

    BalasPadam
  6. No problem.

    Pandangan saya, kebanyakkan filem sejarah tanah air dibuat seperti melepaskan 'batok ditangga' - bukan batuk.

    kecuali bukit kepong yang memang menaikkan semangat...

    kurangnya penyelidikan membuatkan cerita-cerita sejarah yang kemudian ini menjadi repetition sejarah sekolah rendah...lembik.

    orang2 Thai dan Westerners kalau buat filem sejarah akan makan bertahun-tahun dengan research siap. tujuannya satu untuk menanamkan semangat kepada mereka yang menontonnya.

    Jadi KRU kenalah mengambil pendekatan yang sama, takut nanti Langkasuka jadi Cicakman pulak.

    Filem rempit dan bohsia sekarang menjadi idol para remaja...bukan mengurangkan malah menambah parah penyakit sosial.tak percaya tannyalah polis2 yang berdekatan (saya dapat info ni dari AJK rukun tetangga tempat saya).

    KRU perlu bertanggung jawab lah terhadap facts yang akan dipaparkan dalam filem itu nanti...harapnya mereka pergilah berjumpa TNKL dan waris mahawangsa yang lain tu...mereka masih ada lagi.

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum.

    Kalau depa betul2 mmg depa akan cari yg sebenarnya. Tapi kalau hanya untuk $komersial$, jauh panggang dari api.

    Cth Puteri Gunung Ledang. Apa cerita? Mengarut sungguh mengarut.

    Sekadar pandangan.

    Wassalam.

    BalasPadam
  8. saya setuju dan teramat setuju..

    Filem - filem macam ni bukannya dedahkan masalah sosial..promote lagi ada..tak guna filemkan elok dicari jalan penyelesaian tu...

    Rempit apa puncanya? Bohsia apa puncanya..nie tak..nak DUIT ja.

    harap - harap KRU tolong lah..buatlah filem sejarah ini sebaik - baiknya dan ikut fakta sebenar.

    BalasPadam

Assalamu'alaikum wbt dan salam sejahtera. Selamat membaca.

 

Copyright © T H E . M A L A Y . P R E S S Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger