"Education aims at independence of judgement. Propaganda offers ready-made opinion for the unthinking herd."
Assalamu'alaikum wbt dan salam sejahtera. Selamat membaca.
~ MOHAB (1 September 2014 - 17.07.2014 - 19 Ramadhan 1435)

Ahad, November 21, 2010

Catatan JWJ 2

Kehangatan Jejak Warisan Jawi 2 sudah mulai terasa bila mana surat Kapten China sudah masuk 'mailbox'. Gerak kerja pun bermula. Masing-masing yang terlibat telah pun diberi tugas untuk dilaksanakan. Maka aku pun terlibat sama ler. Sorang pun tak boleh relax nampaknya sampai ler tahun depan. Inilah yang dinamakan 'marathon', belum pun habis lelah JWJ 1, baton pun sampai. Memang pancit kalau nak ikut ni, tapi semangat tak boleh luntur. Tak rock ler ye dak, Amy Search pun boleh rocking sampai la...

Oleh itu mulai hari ini, aku ingat nak mula catat segala perkara yang berlaku sebelum aku terlupa. Jadi korang pun bolehlah tumpang sekaki mengikut Jejak Warisan Jawi 2 ni dari mula sampai akhir itu pun kalau dipanjangkan umur dan dipermudahkan segala urusan nak menyampai pergi balik Semenanjung-China-Semenanjung. Jauh tu bro...berpuluh riban kilometeran tu..

(yang ni mejar bukan kapten)

And, aku maleh nak ber-protocol sangat ler dalam menulih entry Catatan JWJ 2 ni, kita sembang santai jer...besok kalau nak masuk magazin pepandai ler editor ejas balik...:-)

Ok buat masa ni, kita stop tang sini dulu ler...nanti sambung...salammm.

*Perkara yang sedang bermain dalam kepala peserta2 JWJ 2 - "bos aku bule apruv ke cuti panjang ni...?"
(moralnya kalau anjing menyalak tunggu ngan belantan)

HAB

2 comments:

  1. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c1/Almanach_1687_Kosa_Pan_with_Louis_XIV.jpg

    kalau betol la Siam ni buddha..dah tentu ada patung buddha..

    BalasPadam
  2. betul la tu...kalu dak penuh dah malaysia ni ngan patung buddha/hindu.

    BalasPadam

Assalamu'alaikum wbt dan salam sejahtera. Selamat membaca.

 

Copyright © T H E . M A L A Y . P R E S S Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger