"Education aims at independence of judgement. Propaganda offers ready-made opinion for the unthinking herd."
THEMALAYPRESS - FIKIR DENGAN KRITIS | TERUS MELANGKAH LEBIH JAUH.

Assalamu'alaikum wbt dan salam sejahtera. Terima kasih kepada para pembaca yang masih setia mengikuti blog ini!
~ MOHAB (Blog layout versi 1 September 2014 - 17.07.2014 - 19 Ramadhan 1435)

Khamis, April 30, 2009

Rancangan Jahat

2 comments

Kepada pembaca yang dihormati sekalian. Setelah membuat kajian dan penyelidikan mengenai sejarah realiti ini maka tahulah kita bahawa apa yang berlaku dalam sejarah dan sistem kehidupan moden (i.e politik, finance, education - NWO) hari ini adalah hasil usaha perancangan jahat yang begitu rapi oleh puak-puak kafir satanis, The Elite, illuminati dan agen2 mereka.

Perkara rancangan jahat ini bukanlah sesuatu yang menghairankan bagi mereka yang sudah nampak, tetapi ianya menjadi sinis dan teragak bagi mereka yang masih tidak mengerti. TMP telah berusaha untuk membawa beberapa contoh nyata seperti yang telah dibentangkan dalam artikel terdahulu dan beberapa link yang disertakan dari pautan internet sebelum ini. 

Semuanya telah terbentang di depan mata. Almarhum Dato Onn juga telah menyuarakan rasa bimbang terhadap rancangan jahat yang mereka ingin laksanakan di Tanah Melayu ini (kalau rancangan baik tentu kawan tu tak bimbang) dan seterusnya Siri The Arrivals pula telah berjaya mengupas rancangan jahat itu (diperingkat global) sebaik mungkin mengikut versi mereka. Buat pengetahuan semua, mereka ini bukan kosong tetapi juga berguru. Kita sepatutnya berterima kasih kepada mereka.

Cuma kali ini TMP cuba membawa kisah sejarah perancangan jahat mereka terhadap rasul dan nabi terdahulu mengikut kisah yang terdapat di dalam Al-Quran. Dan ini bukanlah bermakna TMP ingin menunjuk pandai atau mentafsir (TMP pun bukan ahli) cuma ia sebagai tambahan bagi mereka yang telah mengikuti artikel dari blog ini sekian lama. Lagipun jika tidak merujuk Al Quran tak kan TMP nak rujuk kitab Talmud pulak...(jika terdapat kesilapan TMP minta maaf awal-awal)

Baiklah, jika dahulu mereka merancang jahat sudah tentunya hari ini sudah sampai masa untuk mereka melaksanakannya pula. Jika sudah terlaksana maka mereka akan terus mencengkam dan menindas semahu yang mungkin. "Destroyed and shall never rise again," kata si Curzon mengenai penghapusan sistem Khalifah dan Islam di Turki.

Al Quran telah berkali-kali menyebut tentang perancangan jahat ini cuma kadang-kadang kita manusia yang lemah serba-serbi ini terlepas pandang. Apakah pula jenis rancangan jahat tersebut? Lihat sahaja kisah kejatuhan Empayar Ottoman Turki dan Empayar Islam Benua Siam Kedah.


Ghaafir 40 Ayat 5

Sebelum mereka, kaum Nabi Nuh dan puak-puak yang bergabung sesudah kaum Nabi Nuh itu telah mendustakan (Rasul-rasulnya) dan tiap-tiap umat di antaranya telah merancangkan rancangan jahat terhadap Rasul mereka untuk menawannya (dan membinasakannya) dan mereka pula telah membantah dengan perkara yang salah untuk menghapuskan kebenaran dengan perkara yang salah itu; sebab itu Aku binasakan mereka. Maka (lihatlah) bagaimana kesan azabKu!


Ar-Ra'd 13 Ayat 42


Dan sesungguhnya orang-orang kafir yang sebelum mereka telah melancarkan rancangan jahat (terhadap Nabi-nabi mereka): Oleh itu, (janganlah engkau bimbang kerana) bagi Allah jualah kuasa menggagalkan segala jenis rancangan jahat. Dia mengetahui apa yang diusahakan oleh tiap-tiap diri dan orang-orang yang kafir akan mengetahui bagi siapakah balasan (yang baik dan yang buruk) pada hari akhirat kelak.

An-Naml 27 Ayat 50


Dan (dengan demikian) mereka telah merancangkan rancangan jahat dan Kami pula rancangkan balasannya dengan seburuk-buruk balasan, sedang mereka tidak menyedarinya.


At Taariq Ayat 15


Sesungguhnya mereka (yang menentangmu, wahai Muhammad) bermati-mati menjalankan rancangan jahat, Dan Aku pula tetap bertindak membalas rancangan jahat (mereka dan menggagalkannya). Oleh itu janganlah engkau hendakkan segera kebinasaan orang-orang kafir itu, berilah tempoh kepada mereka sedikit masa.


-------------------------------------------
Puak-puak jahat ni memang kaki rancang...bahsa modennya konspirasi. Tunggu masa...

Read full post »

Ahad, April 26, 2009

Sejarah Melaka 1511 adalah propaganda yang nyata.

6 comments

Kepada semua pembaca yang telah menyuarakan rasa hati dalam poll di atas, di sini TMP ingin mengucapkan terima kasih. Berdoalah kita supaya tetap di atas landasan yang betul demi memperjuangkan Sejarah Realiti Bangsa 'Melayu' dan berfikir dalam konteks 'nondogmatism' apabila membicara sejarah bangsa kita.



Disini TMP juga ingin berkongsi satu petikan berbahasa Ingris buat renungan tuan-tuan sekalian:

Persuasion researcher George Gordon's (1971) eclectic definition of propaganda suggested that most teachers and most textbooks, except those involved in teaching abstract skills, are inherently propagandistic. (In his chapter on "Education, Indoctrination, and Training," Gordon argued that one failure of the American educational system is that there is not enough propaganda in the lower grades, and too much in graduate schools. (Cited in Black J, 2001, p126)

Ellul (1981) argued that pervasive and potent propaganda that creates a world of fantasy, myth, and delusion is anathema to ethics because (a) the existence of power in the hands of propagandists does not mean it is right for them to use it (the is-ought problem); (b) propaganda destroys a sense of history and continuity and philosophy so necessary for a moral life; and (c) by supplanting the search for truth with imposed truth, propaganda destroys the basis for mutual thoughtful interpersonal communication and thus the essential ingredients of an ethical existence (Combs & Nimmo, 1993, p. 202; Cunningham, 1992; Ellul, 1981, pp. 159-177; Johannesen, 1983, p. 116 cited in Black J, 2001, p125)

--------------------------------------------

Sila teliti turutan peristiwa ini:

The colonial powers invade the capital of Khilafah, Istanbul 1918.

The Bosporus strait succumbs to British and French Domination November 20th 1922.


The Conference of Lausanne begins. Britain has 4 demands:

1. Khilafah must be abolished

2. Khilafah must be deported

3. The Caliph's properties must be seized

4. The new Turkish state must be founded on secular basis


Mustafa Kemal begins to issue threats and takes on cunning manoeuvres to make all opposing parties accept the demands of the Englishmen. He forcibly carries demands of the British through political conspiracy.


An MP in the house of Commons protest against Lord Curzon (founder of the Treaty of Lausanne) by asking:

"Why Turkey granted independence while the Arab countries are occupied?"

(atau dalam bahasa Melayu-nya: "kenapa Malaya diberi kemerdekaan tetapi Selatan Siam masih terjajah?)


To this Lord Curzon answers:

"The point at issue is that Turkey has been destroyed and never rise again, because we have destroyed her spiritual power: the Khalifah and Islam"


---------------------------

Harap segalanya menjadi semakin jelas dan nyata. Terpulanglah pada tuan-tuan untuk membuat kajian selanjutnya dan menilainya sendiri. Semoga mendapat manafaat.

Read full post »
 

Copyright © T H E . M A L A Y . P R E S S Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger